Az alakformáló szolgáltatásaimon belül az Alakformáló cellulit masszázs mellé, számos kiegészítő kezelés és technika közül választhatsz. Melyekről ebben a bejegyzésben olvashatsz részletesebben.
 
Body Wrapping - Testtekercselés
 

A testtekercselés a narancsbőr kezelés során alkalmazott egyik leghatékonyabb kiegészítő eljárás. 

A módszer hideg-meleg effektuson alapul. A hatóanyagok vérbőséget idéznek elő, mivel intenzíven fokozzák a vérkeringést a felső kötőszövet rétegeiben. Ennek hatására a test mélyebb rétegeiben belső hidegérzet lép fel. A szervezet alapvető funkciói közé tartozik a hőegyensúly fenntartása. A belső hűvösség érzetnek az a hatása, hogy a szervezetnek el kell égetnie a tápanyagot annak érdekében, hogy a keletkezett energia segítségével fenntartsa a termikus egyensúlyt.

Testtekercselés

Ez a folyamat kizárólag akkor megy végbe, ha megfelelő hatóanyagokat ,megfelelő kombinációban használjuk. Az olcsó, drogériákban kapható feszesítő krémek hatékonysága csekély, sok esetben ki sem váltják a várt testi reakciót. A Holisztikus Nói Masszázs Stúdióban csakis prémium minőségű, terápiás hatású készítményeket alkalmazok, melyek alapja a doTERRA hűsítő vagy épp melegítő, keringésfokozó esszenciáiban gyökerezik. 

Már egyetlen kezelés után is érezhető a jótékony hatás. Természetesen nem elegendő egyetlen kezelés a narancsbőr kezeléséhez, az alkalmak számát a probléma mértéke és az egyéb cellulit kezelésekkel való kombinálás határozza meg.

Minden kezelés egyénreszabott, azon vendégeim akik bérletet váltanak, egy fizikai állapotfelmérést kapnak ajándékba, mely a lehető legjobb kiindulási pont a közös munkához. Ismerve a szervezet állapotát, az anyagcsere folyamatok hatékonyságát, az emésztőrendszer állapotát, még inkább egyénre tudjuk szabni a kezeléseket.  

 

Testekercselés hatásai:

 • helyreállítja a bőr feszességét, rugalmasságát
 • javítja az anyagcserét
 • méregtelenítő, salaktalanító hatású
 • karcsúsít
 • javítja a vérellátást
 • kisimítja, feszesíti puhítja a bőrt
 • csökkenti a narancsbőrt 
 • halványítja a striákat

Kinek ajánlott?

Azon felnőtt vendégeimnek, akiknek problémájuk van a narancsbőrrel, az alakjukkal, akik feszesíteni szeretnék bőrüket, halványítanák striáikat, méregteleníteni szeretnének vagy csak fokoznák a keringést. 

 Ellenjavallatok

Daganatos megbetegedések, terhesség, szoptatás, lázas álapotok, cukorbetegség, nyílt sebek- sérülések, halmozott allergének, legyengült szervezet, epilepszia stb. 

 
 
 
 
KÖPÖLYÖZÉS
avagy divatosabb nevén, a vákuumos zsírbontás
 
A köpölyözés ősi terápia, mely ismét reneszánszát éli. Több ezer éve ismert eljárás. A csészékkel való gyógyítást már az ősi Kínában is alkalmazták fájdalomkezelésére, izommerevség és légzési problémák enyhítésére.A kínai medicinában a köpölyözéssel a test eneriáramlását, azaz a csí áramlását kívánják befolyásolni. Ha valakinél az áramlás blokkolva van, vagy stagnál, akkor a köpölyözés segít annak újraindításában. A nyugati szakemberek az eljárást az izmok kezelésére és a véráram felpezsdítésére használják.
 
KöpölyözésElőnyei:
 • egyszerű, olcsó és széles körben alkalmazható, 
 • hatása gyors és tartós, 
 • nincs mellékhatása, 
 • serkenti a nyirokkeringést, 
 • a bőr feszes, tónusossá válik,
 • halványodnak a striák, 
 • csökken a narancsbőr, 
 • növeli a szervezet ellenállóképességét

A köpölyözés az úgynevezett Headzónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A Headzóna elmélet szerint a bőr idegszálakon keresztül össze van kötve a belső szervekkel, valamint a gerincoszlop idegszálaival. Minden szervnek külön területe van a bőr felületén. Ha a bőr erősen megég, szinte percek alatt eljut az információ az adott szervhez, pl. a gyomorhoz, ahol azonnal fekélyek jelennek meg. Ennek a fordítottja is igaz: ha egy szerv betegszik meg, annak jelei a gerinc idegszálain keresztül megjelenik a megfelelő bőrfelületen (dermatómán).

A kezelés során vákuumot hoznak létre a köpölyben, amit aztán felhelyeznek a bőrre. A vákuum szívóhatása vérbőséget okoz az adott területen, ez javítja a vérellátást és beindítja a méreganyagok tisztulását. Ezek a folyamatok pozitív változásokat eredményeznek a zónához tartozó szervekben: javítják annak vérkeringését és anyagcseréjét. 

Köpölyözés a szépségápolásban

Eddig a köpölyözés egészségre gyakorolt hatásairól olvashattunk, ám nem elhanyagolandó a kezelések esztétikai hatása sem.

Már egy kezelés után észrevetően feszesebbé válik a kezelt terület, a bőr tónusosabb. Több kezelést követően pedig halványodnak a striák, eltűntethető a narancsbőr. 

Számos szépségszalonban találkozhatunk ezzel a kezeléssel, melyet nem minden esetben szakszerűen végeznek. Egy köpölyt bárki fel tud helyezni, ám a használat módja problémákat is okozhat (pl: hasi zsírpárnák eltűntetése érdekében a csúszó köpölyözést alkalmazzuk, ám ha a mozdulatokat nem a belek lefutási irányának megfelelően végezzük, komoly székrekedést is okozhatunk. Ez fordítva is igaz, megfelelő használat mellett segíthetjük a belekben lerakódott salakanyagok távozását)

Több mint sima köpölyözés

Az általam végzett köpölyözés az egyedi igényekre szabott, a kezelés hatékonyságát tovább növeli a doterra esszenciák használata. Izomfájdalmak, izomgörcsök esetén az AromaTouch és a Deep blue esszenciákat használom. Narancsbőr esetén a Smart&Sassy keveréket, viszeres fáradt láb esetén a Cyprus esszenciát. Emésztési problémák esetén pedig a ZenGest emésztésjavító keveréket.  

Az Anyaszerviz csomag elengedhetetlen kezelése. Segít visszanyerni a babavárás előtti alakot és feszességet, valamint anya önbizalmát és testével szembeni elégedettségét.

Ellenjavallatok

Tilos köpölyözni olyan területen, ahol a bőrön sérülés, bőrfekély, daganat, vizenyő van, valamint száraz, ekcémás bőrön, továbbá:

 •  magas láz esetén,
 •  fejen, arcon, a szív felett és közvetlen közelében,
 •  nagyfokú szívelégtelenségnél,
 •  vérzékeny betegeknél, menstruáció alatt,
 •  cukorbetegség esetén,
 •  erősen vegetatív, labilis betegnél,
 •  nagyon legyengült állapotú betegnél,
 •  heveny fertőző betegség esetén,
 •  gyenge, idős embereknél (náluk legfeljebb a villámköpöly javasolt),
 •  áldott állapotban a has és derék tájékánál,
 •  ahol korábbi moxázás, köpölyözés nyomai még láthatóak,
 •  gyomorfekély és TBC esetén.

Egyéb tudnivalók 

A köpölyözésnek maradhatnak látható nyomai, elszíneződései a bőrön. Attól függően, hogy milyen színűek ezek az elváltozások, következtetni lehet a belső szervek állapotára.

Fehér szín esetén: hideg jellegű betegségről van szó. E krónikus betegségnél minél régebbi a panasz, annál kevésbé reagál a szervezet a kezelésre, tehát a köpöly nyoma fehér marad.

Pirosas-lilás színű elváltozás: heves folyamatoknál, gyulladás esetén (egész sötét lila is lehet) keletkezik.

Sárga szín: májbetegségre utal vagy maláriára.

Alakformálás galvánáramos technológiával

A kozmetikában alkalmazott galvántechnológia arra a fizikai alapelvre épül, hogy az azonos töltések taszítják és az ellentétesek vonzzák egymást – a mágneses pólusokhoz hasonlóan. Egyszerűbb termékek is tartalmazhatnak olyan összetevőket, amelyek pozitív vagy negatív töltést hordoznak. Egy galvánárammal működő készüléket pedig be lehet úgy állítani, hogy a termékkel azonos töltést hordozza. A hasonló töltések taszítása “belöki” a bőrbe a terméket, megkönnyítve a fő hatóanyagok bőrbe juttatását. A pozitív és negatív galvánáramok körültekintő alkalmazásával a felhasználó különféle, jótékony bőrkezeléseket vihet végbe.

Galvánáramos testkezelés

A Galvanic Body Spa készülék a galvánáram jótékony hatásában részesíti a testet. Az ageLOC® Galvanic Body Spa készülék szabadalmazott pulzáló galvánáram-technológiával rendelkezik, amely maximalizálja az öregedésgátló hatásokat a karokon, hason, fenéken és a combon. Serkenti, tisztítja és felfrissíti a bőrt az öregedés látható jeleinek csökkentése érdekében.

A közvetlen galvánáram, akár pulzáló, akár nem, az ozmotikus áramlás fokozása által elősegíti az azonos töltésű fontos összetevők bőrbe juttatását. Ez fokozottan fontos, mikor a kulcsfontosságú hatóanyagokat vastagabb bőrrel rendelkező területekbe kell bejuttatni. További kutatások kimutatták, hogy a pulzáló áram elősegíti a folyadékrezgést, amely cserébe fokozza az egészséges keringést. A pulzáló galvánáram segít bőrserkentésben és a sejtkommunikációban a bőr tisztítása, frissítése érdekében, valamint az öregedés látható jeleinek csökkentéséért. A pulzáló galvánáramot testen való használatra tervezték, ahol a bőr élvezheti a fokozott folyadékrezgés jótékony hatását.

Előnyei:

 • feszesíti a bőrt
 • halványítja a striákat
 • csökkenti a narancsbőrt
 • tónusosabbá, kontúrosabbá válik a bőr
 • gyors, testtájékonként 5 perc a kezelés 

 

Jognyilatkozat
Jelen weboldal nem a doTERRA vagy bármely kapcsolt vállalkozásának hivatalos weboldala, az azon elhelyezett tartalmak nem minősülnek a vállalat hivatalos közléseinek, a honlapon közzétett információkért semmilyen felelősséget nem vállal. Minden védjegy vagy bejegyzett védjegyet tartalmazó szimbólum a dōTERRA Holdings, LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.