CPTG

A doTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Tesztelt Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikaiA doTERRA CPTG Tanúsított, Tiszta, Tesztelt Minőségű minőségbiztosítási szabályzata öt különböző analitikaimódszert alkalmaz arra, hogy biztosítsa a doTERRA illóolajainak tisztaságát (a kivonatok csakis a növény illóaromáját tartalmazzák) és hatásosságát (a kivonatok kémiai összetétele minden tételben ugyanaz). A CPTG(Tanúsított, Tiszta, Tesztelt Minőségű) minőségbiztosítási szabályzat a standardizálás és analízis érdekébenmegkívánja a független laboratóriumok igénybevételét.

 

1.sz. vizsgálat: Gázkromatográfia

A növény aromás vegyületeinek (illóolaj) gondos desztillációja után gázkromatográfiai eljárás alkalmazásávalmeghatározzák a minta kémiai összetételét. Ezen eljárás során az illékony illóolaj vegyületek párologtatással egyhosszú oszlopon,az úgynevezett gázkromatográfon haladnak keresztül.Minden egyes összetevő különböző gyorsasággal jut keresztül (leoldódik) ezen az oszlopon és az oszlop elhagyásaközben az analízis során ezt a gyorsaságot mérik. A minőséget ellenőrző mérnökök a kromatográfiai eljárás soránmeg tudják határozni, hogy az ellenőrzött mintában mely összetevők, és pontosan milyen mértékben vannak jelen.

2.sz. vizsgálat: Tömegspektrometria

A gázkromatográfiás eljáráson kívül az alapvető illóolaj minták összetételét tömegspektrometria eljárássalis ellenőrzik. Ezen eljárás során a mintákat elpárologtatják majd ionizálják, majd a minta minden egyesösszetevőjének tömegét mérik. A tömegspektrometria külön bepillantást ad az illóolajok tisztaságára nézveazzal, hogy feltárja a nem aromás összetevőket, mint pl. a nehézfémeket és más szennyezőanyagokat, amelyektúl nehezek ahhoz, hogy leoldódjanak a gázkromatográfról. A gázkromatográfia és a tömegspektrometriakombinációjára időnként mint GC/MS vizsgálatra utalnak.

3. vizsgálat: FTIR vizsgálat (Fourier-transzformációs infravörös spektroszkópia)

Azután, hogy az illóolajok átesnek a gázkromatográfiai és tömegspektrometriai vizsgálatokon, töltés céljáraa gyártó üzembe szállítják őket. Mielőtt beengednénk az üzembe, az illóolaj tétel vesztegzár alá kerültovábbi minőségellenőrzés céljából. E vizsgálatok egyike az FTIR vizsgálat(Fourier-transzformációs infravörösspektroszkópia), amely hasonló a GC/MS vizsgálathoz, és szintén az anyag összetételét vizsgálja. A FTIR Scanvizsgálat alatt a mintaanyagot fénnyel megvilágítjuk és az abszorbeált fény összetétele alapján meghatározzuk aminta kémiai alkotóelemeit. Az eredményeket ezután összevetjük egy történelmi adatbázissal, hogy biztosítsuk azösszetevők standardjaival való megfelelést.

4. vizsgálat: Mikrobális vizsgálat

Mielőtt a vesztegzár alól egy tétel illóolaj is át lenne engedve a gyártási területre, meg kell vizsgálni, hogy fennáll-ebármely biológiai veszély, mint pl. baktérium, gomba és penész jelenléte. Minden tétel illóolajból mintát veszünkés egy növesztő közeghez adjuk őket edényekben vagy lemezeken. Egy inkubációs időszak után minden edénytartalmát megvizsgálják mikrobák növekedését elemezve. Ezt a vizsgálatot minden új bejövő tételen elvégezzük,mielőtt elérnének a gyártási területre. A késztermékek újból ellenőrzés alá kerülnek, hogy biztosítsuk, hogy nemkerült semmilyen káros organizmus a termékbe töltés és címkézés alatt és hogy biztosítsuk a termék szavatosságiidejének stabilitását.

5.vizsgálat: Érzékszervi vizsgálat

Az érzékszervi vizsgálat a minőségellenőrzés minden lépése során az emberi érzékszervre is hagyatkozik.Az érzékszervi vizsgálat az illóolajok azon jellemzőire irányul, amelyek ízleléssel, megfigyeléssel, érintésselés szaglással érzékelhetők. A termesztőktől és aratóktól az illóolaj vegyészekig, a gyártásban dolgozómérnököktől a felhasználókig, a doTERRA globális illóolaj hálózatának szolgáltatói gondosan figyelemmel kísérikmindegyik CPTG (Tanúsított, Tiszta, Tesztelt Minőségű) által igazolt illóolaj minőségét. A illóolajak elválasztásatulajdonképpen művészet, melyet javítani lehet, felcserélni nem analitikai vizsgálatokkal. A doTERRA illóolajszakértőinek tapasztalata és bölcsessége elengedhetetlen része a CPTG (Tanúsított, Tiszta, Tesztelt Minőségű)minőségellenőrzés szabványainak.

Érezz rá!

Foglald le a helyedet illatélményeink egyikére és hagyd magad elvarátzsolni az esszenciális olajok által! 

Vedd birtokba!

Több lehetőség is van arra, hogy hozzájuss a terápiás tisztaságú illóolajokhoz, döntsd el, melyik kényelmesebb a számodra! 

Jognyilatkozat
Jelen weboldal nem a doTERRA vagy bármely kapcsolt vállalkozásának hivatalos weboldala, az azon elhelyezett tartalmak nem minősülnek a vállalat hivatalos közléseinek, a honlapon közzétett információkért semmilyen felelősséget nem vállal. Minden védjegy vagy bejegyzett védjegyet tartalmazó szimbólum a dōTERRA Holdings, LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.